Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 22:05 - Защо не трябва да спираме да вярваме в мечтите си
Автор: iamgood Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2213 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Защо не трябва да спираме да вярваме в мечтите си

Колкото по-голяма е мечтата ви, толкова по-малка е вероятността тя да се сбъдне. Тук някой ще изтърси клишето, че състоянието на даден човек зависи единствено от него самия. Не е така. Вашият успех зависи от множество фактори, включително и други хора, които вие не можете да контролирате просто така. Те утежняват задачата на всекиго, но по-различен начин. Нещото, което зависи от вас е кога ще се откажете. Кога ще спрете да вярвате и ще захвърлите мечтата си. Твърдението, че вие определяте себе си е вярно в следния смисъл – ако не спирате да опитвате, все някога ще успеете.

Въпроса, на който ми се иска да обърнете внимание е, че не можете да опитвате до безкрай. Имате ограничено време и не знаете дали ще ви стигне. И ще повторя – остава ви да вярвате, че то е достатъчно и да не спирате.

Четете това и се питате дали сте достойни за това, за което си мечтаете? Дали ще успеете или е по-добре просто да се отдадете на спокоен живот и да спрете да вярвате. Нали вярата е когато човек просто е убеден, че нещо го има, без да разполага с доказателства за него. И тя прави хората наивни и ги подвежда жестоко…

Аз, въпреки това, ви казвам, че е по-добре да вярвате. Искате да го аргументирам, но нали вярата не се аргументира… Спокойно. Има как. Просто прочетете следващите редове.

Ако спрете да вярвате, никога няма да разберете дали това е било правилното решение. Не бихте могли да знаете евентуалното си бъдеще.

Ако спрете да вярвате, губите свободата си. Нали казахме, че вярата е най-стабилният начин да определите бъдещето си, пък ако се откажете от него… Го оставяте на другите.

Ако спрете да вярвате, мечтите ви стават сухи и животът ви губи от красотата си.

Ако спрете да вярвате в светлото си бъдеще, ви остава да завиждате на онези, които го имат. Ако е само, второто чувство не е особено приятно.

Ако спрете да вярвате, другите хора спират да вярват във вас.

Ако спрете да вярвате, не знаете дали някога вярата няма да се върне и да ви боли повече отколкото сега, задето не сте постигнали мечтата си.

Ако на края на живота си не сте я постигнали, но сте имали наивността през цялото време да вярвате, поне ще знаете, че сте дали всичко от себе си. И това заслужава поне уважение.

Затова започнете да вярвате, че ще постигнете мечтите си и спрете да си намирате извинение да не работите за тях. Ако ви липсва вдъхновение, не се оправдавайте с това, че имате разстройство. Просто се изсерете върху белия лист на живота.

 

Приликата с действителни лица, предмети и събития е неслучайна.

Въпреки това, разсъжденията ми може да са неверни, а историите украсени.

Не им вярвайте сляпо.

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karadzha - Хубаво написано, но
06.07.2014 07:12
това със срането посира работата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iamgood
Категория: Лични дневници
Прочетен: 134260
Постинги: 60
Коментари: 35
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930